Cadouri pentru cine plateste

 

Ma uitam aseara la Tv si am vazut o reclama a celor de la Carrefour care se laudau ca pana la sfarsitul lunii vor face cadouri elevilor din clasa I din 15 orase.

Textul integral este acesta:

“Încă din prima zi de școală, echipele Carrefour au pornit încărcate cu cadouri și ghiozdane pentru a-i surprinde pe cei mici într-una dintre cele mai emoționante zile din viața lor. În perioada 16-27 septembrie, vor fi vizitate toate școlile din cele 15 orașe în care există hipermarketuri Carrefour, pentru ca fiecare elev de clasa I să primească un pachet cu dulciuri și rechizite.

Cu acordul și sprijinul Inspectoratului Școlar al Municipiului București și al Inspectoratelor Școlare Județene, Carrefour desfășoară o acțiune de amploare în toate școlile din București, Brașov, Ploiești, Constanța, Iași, Cluj, Brăila, Suceava, Pitești, Focșani, Oradea, Sibiu, Buzău, Drobeta, Botoșani.” (sursa)

Am ramas usor dezgustata. Pentru ca in weekend am vazut o stire cu o familie cu 3 copii (premianti!!) care a avut bani doar de caiete. Pixuri (ca sa nu mai zic stilouri) vor lua poate luna viitoare, timp in care vor trebui sa imprumute de la colegi. Ghiozdan? Au unul singur primit de bogdaproste acum vreo 2 ani. Ghiozdan pe care il folosesc zilnic cu randul.

Asta nu este un caz izolat. Ca ei mai sunt mii de alti copii care poate nici de caiete nu au bani. Care nu se duc la scoala pentru ca nu au cu ce.

Draga Carrefour Romania, nu era mai frumos si cu mult mai omeneste sa-i ajutati pe acei copii? Pentru ei un caiet si 2 pixuri inseamna ca pot merge 2 luni la scoala. Pentru un mucos din Bucuresti pe care mami l-a imbracat cu jacheta Burberry si i-a luat ghiozdan de 200 de lei, cadoul vostru nu valoareaza mai nimic.

In loc sa va faceti o campanie de fidelizare, nu era mai frumos daca faceati o campanie de ajutorare??

Cand credeti voi ca eu, cumparatorul, voi veni mai des (si mai motivat) la voi? Cand faceti “cadouri” celor care au sau cand vad ca un procent infim din banii pe care ii las la casa de marcat ajunge la unii care si-ar dori caietul ala si amaratul ala de corn la 0.99?

Marketing prost gandit, prost facut si profund dezamagitor.

 

This entry was posted in Random stuff. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


seven + = 13

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>