Comunitarii si responsabilitatea

 

Propabil, in urma a ceea ce voi scrie mai jos, multi ma vor huli insa, in urma numeraoselor articole si sondaje pe care le-am citit, doresc sa-mi exprim propria parere.

Circula pe Faceboook de ceva vreme un sondaj cu titlul ” Care credeti ca este solutia pentru rezolvarea problemei cainilor comunitari?”

Marea majoritate au raspus “sterilizarea”, pe locul doi, asa cum am votat si eu este “eutanasierea”

Da, este un cuvant dur si o actiune si mai dura, insa restul variantelor (exceptand adoptia) nu sunt viabile. “Prin sterilizare in cativa ani situatia va fi rezolvata”…..poate ati uitat ca un caine traieste pana la 15 ani….deci acesti “cativa ani” sunt de fapt aproape 2 decenii, in care vom fi in continuare de rasul Europei.

Nu sunt o persoana lispita de suflet. Iubesc mai toate animalele si stiu ca sunt multi care le iubesc chiar mai mult decat mine. Si atunci le spun celor care ii hranesc si ii apara cu atata ardoare :LUATI-I ACASA! DACA LUPTATI PENTRU EI ASUMATI-VA RESONSABILITATEA!

Sunt total impotriva instituirii si finantarii adaposturilor pentru caini. Atata timp cat in Romania sunt orfani, sunt copii defavorizati care mananca un colt de paine toata ziua, care nu au acces la educatie si la un trai decent nu voi acorda nici macar un leu adaposturilor pentru caini.

Suna vehement, stiu. Un caine e mai loial decat un om, stiu si asta. Dar sunt niste suflete ce pot fi modelate in oameni loiali. Saracia, mizeria, foamea si incultura nu te invata ce e cinstea si loialitatea!

Tu, sustinatorul drepturilor animalelor, cum te-ai simti cand ai vedea ca sunt mii de oameni care fac manifestatii pe strazile capitelei pentru patrupedeĀ iar pentru tine, care este probabil esti flamand si infrigurat nu militeaza nimeni?

Sunt o persoana foarte miloasa. Nu accept masacrul indreptat spreĀ nicio fiinta de pe lume, insa am senzatia ca uitam ce este important.

Luptam pentru salvarea animalelor, dar pentru impiedicarea “salbaticirii” oamenilor cati luptam?

Si animalele pot fi salvate: PRIN ADOPTIE!

Cred ca ar trebui sa reanalizam nevoile acestei tari si importanta fiecareia. Nu conteaza daca intretinerea pe luna pe caine este 40 de lei sau 300 de lei, acesti bani pot ajunge la cei care chiar au nevoie de ei!

Si pentru cei interesati, accesati va rog link-ul urmator: http://www.lasatimasainvat.ro/

Eu am donat, donati si voi!

This entry was posted in Random stuff. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


nine × 8 =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>