Si ei merita….

 

Iubesc Craciunul. Mi se pare cea mai minunata sarbatoare din An, iar azi, uitandu-ma in calendar am constatat ca mai este exact o luna pana la Ajun.

Pot spune ca pregatirile sunt deja incepute. O parte din cadouri sunt comandate deja, o parte sunt in faza de decizie, dar suntem pe calea cea buna :) Eu stiu ce vreau (si ce voi primi) si abia astept sa-mi vad cadoul ambalat frumos sub brad.

Dar vocea ratiunii ma tras usor de urechi si mi-a amintit de cauza pentru care lupt, cum stiu eu…cum pot eu. Copiii saraci ai Romaniei! Mi-am dat seama ca sunt mii de copii pentru care Craciunul este ca orice alta zi. Bradul de Craciun il vad doar in vitrinele magazinelor, cadourile sunt doar fructul imaginatiei (si acolo raman) iar sarmalele aburinde si friptura frageda isi fac loc pe masa numai din marinimia vecinilor.

Si este cutremurator cat de putin isi pot dori acesti copii! Lucruri carora noi nici nu le dam atentie. Nu isi doresc jucarii sofisticate, haine de firma sau telefoane mobile. Ei isi doresc mancare, geamuri la casa, o patura care sa le tina de cald, carti si caiete pentru scoala, apa calda….. Copiii “de bani gata” vor sa devina manechine sau smecheri cand vor fi mari, acesti copii isi doresc sa devina medici, avocati sau profesori. Ei isi doresc sa ajute pe altii chiar daca sunt ATAT de putini care ii ajuta pe ei.¬†Eu una nu pot privi reportajele cazurilor sociale altfel decat cu lacrimi in ochi. Nu pot sa nu le simt suferinta si nu pot sa nu-i multumesc lui Dumnezeu ca m-a binecuvantat cu tot ceea ce am.

Va propun ceva: HAI SA-I AJUTAM!

Nu necesita un efort prea mare! Nu trebuie decat sa trimiteti un SMS la numarul 877 (valabil in retelele Vodafone, Orange si Cosmote – nu se percepe TVA). Costa doar 2 Euro ….cat inseamna 2 euro? Aproape 9 lei…mai putin decat un pachet de tigari…cam cat doua batoane de ciocolata. Ce ar fi daca sub brad puneti cu 2 ciocolate mai putin, iar banii economisiti ar merge la acesti copii.

SUNT COPII!!!! Nu au gresit cu nimic si cu siguranta nu merita soarta pe care au primit-o, dar merita macar un Craciun!!

Mos Craciun exista….este in fiecare din noi!

Va multumesc anticipat pentru bunavointa de cate veti da dovada!

This entry was posted in Ina's tangled mind. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


four − 2 =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>